gondolatok

Gondolatok, vélemények, érzések küldése a nagy ismeretlen éterbe.

Utolsó kommentek

  • Cook: Valahol a neten találtam és egyszerűen nagyon megtetszettek. (2008.09.17. 10:00) Idézet IV.
  • Cook: Hogy ne legyek mindig türelmetlen. (2008.09.17. 09:57) Idézet II.
  • leon: és ez mit mond Neked? (2008.09.16. 10:19) Idézet II.
  • leon: gyönyörűek ezek az idézetek, az utolsó kettő, hmmm igazán szépséges, szerelmes. Mi késztet arra, h... (2008.09.16. 10:03) Idézet IV.
  • leontopodium: ilyen és ehhez hasonló gondolatoktól? De ebben most arról van szó, hogy a boldogságtól lehet a leg... (2008.06.20. 21:04) Sírás
  • Utolsó 20

Külső feed

Houston we have a problem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rovatok

Vuk felnő

2007.10.15. 00:38 | Cook | 2 komment

Vuk pajkosan játszott az erdő egyik napsütötte tisztásán. Igazi vérbeli rókaként fejlesztgette a képességeit. Már nem volt szüksége a felnőtt rókák segítségére a vadászatokhoz. Bármilyen kis vadat el tudott egyedül ejteni. Egy-egy vadászat teljesen kimerítette még, de nagyon élvezte. Már egy ideje egyedül járta az erdőt. Persze azért a többi rókával is eljárt falkában vadászni, ha nagy vadat akartak elejteni.
Egyik ilyen alkalommal felfigyelt egy érett róka lányra. Nagyon nem foglalkoztatta a dolog, mert már ekkora több róka lánnyal is összekeveredett rövidebb hosszabb időre, de a vadászat jobban lekötötte a figyelmét, mint a csinos róka lányok. Seona viszont nagyon különös róka lány volt. Nem lehetett csak úgy elmenni mellett. Vuknak nagyon imponált, hogy Seona kifinomult vadász képességekkel rendelkezett és kitűnt a többi róka közül. Vuk figyelte és rengeteget tanult tőle. Nem tűnt fel neki, de egyre több időt töltött Seonával. A vele töltött pillanatokban úgy érezte mintha megállt volna az idő. Élvezte ahogy a tudás áramlik a róka kobakjába. Seona együtt élt Mousoval. Mouso is nagyon tapasztalt róka volt. Vuk vele nem töltött annyi időt és vadászni se jártak együtt, de tőle is sokat tanult és felnézett rá.
Mouso a tél beállta előtt nagy vadászatra készült a többi rókával. Ilyenkor van, hogy napokig nem térnek vissza a rókalukakba a felnőtt rókák. Vuk még több időt töltött Seonával és érezte, hogy a nagy vadászat alatt történni fog valami. Ekkorra már gyakori volt, hogy Seona és Vuk az erdő valamelyik tisztásán hancúroztak, ugráltak, finoman harapdálták egymást, hogy fejlesszék a vadászösztöneiket. Egy ilyen hancúrozás közben Seona túl erősen harapta meg Vukot, aki kétségbeesetten nézett vissza Seonára. És ekkor meglátta Seona két gyönyörű csillogó zöld szemét, ahogy vakítóan világított a fényes vörös bundája alól. Vuk egyből szerelmes lett Seonába. És Seona is szerelmes lett Vukba. A következő hetek Vuk életének legszebb pillanatai voltak. Seona egy olyan világot nyitott meg Vuknak, amilyennel előtte sose találkozott. Vuk imádta és csodálta Seonát.
A nap végén viszont Seona mindig haza ment Mousohoz. Eleinte ez nem jelentett gondot, mert mindketten az együtt töltött időt akarták a legjobban kihasználni, és nem foglalkoztak a többivel. Ahogy teltek múltak a hetek a kisördög kezdett mindkettőjükbe belebújni. Lassan elkezdtek eltávolodni egymástól. Vuk a felnőtt rókákkal egyre többször ment hosszú vadászatokra és Seona is egyre gyakrabban maradt inkább Mousoval együtt. Míg az egyik találkozásukkor Vuk kihúzta Seonából, hogy nem akar vele többet együtt hancúrozni. Bár Vuk is érezte, hogy ez lesz. Elfogadta és egyet is értett a döntéssel, de valamiért mégis nagyon fájt neki. Nagyon bánatos volt. Elveszetten járta az erdőt és szerette volna visszahozni azokat a gyönyörű pillanatokat, amit együtt töltött Seonával. Egyszer kétszer tett néhány bátortalan próbálkozást, hogy újra Seona közelébe kerülhessen, de Seona hidegen utasította el. Teltek múltak a napok és Vuk lassan kezdte feldolgozni Seona elvesztését. A vadászatba ölte minden figyelmét.
Egy nap, ahogy így járta az erdőt fura vékony hangra lett figyelmes. Füleit hegyezte és nesztelenül kúszni kezdett a hang felé. Ahogy közelebb került észre vette, hogy egy újszülött kisróka még csukott szemmel hívogatja anyját, hogy friss meleg tejhez jusson. Vuk éppen ki akart bújni a magas fű nyújtotta rejtek helyéről, hogy közelebb kerüljön a kis rókához, amikor hirtelen megjelent a róka anyja. Seona volt az. Vuknak megfagytak az erei és moccanni sem tudott. Hosszú perceken keresztül nézte, ahogy Seona angyali gondoskodással szoptatja kis rókáját és nyelvével tisztogatja a csöppség bundáját. Vuk ekkor lett felnőtt róka.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr96196425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása