gondolatok

Gondolatok, vélemények, érzések küldése a nagy ismeretlen éterbe.

Utolsó kommentek

  • Cook: Valahol a neten találtam és egyszerűen nagyon megtetszettek. (2008.09.17. 10:00) Idézet IV.
  • Cook: Hogy ne legyek mindig türelmetlen. (2008.09.17. 09:57) Idézet II.
  • leon: és ez mit mond Neked? (2008.09.16. 10:19) Idézet II.
  • leon: gyönyörűek ezek az idézetek, az utolsó kettő, hmmm igazán szépséges, szerelmes. Mi késztet arra, h... (2008.09.16. 10:03) Idézet IV.
  • leontopodium: ilyen és ehhez hasonló gondolatoktól? De ebben most arról van szó, hogy a boldogságtól lehet a leg... (2008.06.20. 21:04) Sírás
  • Utolsó 20

Külső feed

Houston we have a problem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rovatok

Csillag néni választott

2007.10.13. 10:26 | Cook | 2 komment

Az utazásból nem lett semmi. Csillag néni itt maradt. De ne legyünk szomorúak! Csillag néni választott Varázslót! Bár eddig nem mondtam, de Csillag nénivel eddig is élt egy Varázsló. De mivel Csillag néni olyan titokzatos volt ezért sose lehettünk biztosak, hogy Rá vagy egy másik Varázslóra gondol, amikor a falubeliek faggatták. És rengeteg önjelölt van a faluban. Szóval Csillag néni ezt a Varázslót választotta. Mielőtt belemegyünk a választás részleteibe említést kell tennünk a többi Varázslóról is, mert bár szerencsésnek a kiválasztott mondhatja magát, azért a többiek is megérdemelnek egy-két szót. Az összes Varázslóról természetesen nem tudhat a falu, de azért felreppentek hírek.
Az egyik Varázsló például továbbra is keresi Csillag néni kegyeit, valószínűleg nem sokat figyel a faluban keringő pletykákra. Egy másik pontosan ismeri Csillag néni döntését, mondhatni Ő számit a legjobb Csillag néni ismerőnek. Ő továbbra is rajong érte. Az a megfigyelő, kényeztető szerep, amiben van teljesen kielégíti. Legalábbis egyenlőre. Van olyan Varázsló, aki egy időre nagyon magába fordult. Napokig nem látták kijönni a házából, majd végül bánatában elhagyta a falut és azóta se hallottak felőle. Vannak Varázslók, akik eddig sem mutattak egyértelmű akarást és tettre készséget Ők továbbra is fel tűnnek néha-néha Csillag néni közelében, de ugye eddig se sok vizet zavartak.
Lássuk hát, hogy mit sikerült a falunak megtudnia a döntéssel kapcsolatban. Kiderült, hogy Csillag néni rájött, hogy a titkos Varázslókkal kár foglalkozni. Mivel Ő a titkos Varázslókat ismerhette meg, ha döntött volna egyikük mellett, akkor az onnantól kezdve már nem lett volna titkos. Úgy viszont már lehet, hogy teljesen mások lennének nemtitkosként, és ezzel a falubéliek is egyetértenek, hogy ez valós kockázat, amit nem szabad vállalni. Felmerül persze a kérdés a szerencsés Varázslóval kapcsolatban, hogy Ő nem volt titkos, tehát jól ismeri Csillag néni, akkor miért volt a titkolózás a többiekkel kapcsolatban. Lehet, hogy Csillag néni megint csak a bolondját járatta a faluval? Nem tudjuk.
Döntés ide vagy oda, a falu várta a döntés kiderülte után a csodát, hogy Csillag néni felszabadul, megnyílik és eloszlatja az Őt övező titkok garmadáját, de sajnos nem volt csoda. Tehát bár felreppent a fátyol a Varázsló személyével kapcsolatban, az is kiderült, hogy a csodához valami más kell. A faluban többen tudni vélik, hogy a csodához vezető ajtó kulcsa igenis Csillag néninél van. Valószínűleg Ő is keresi nagyon, ezért is van az a sok misztikum és titok körülötte.
Azt itt magunk között jegyzem meg, hogy a falu nagyon erőlteti a csodát, de vajon fel vannak-e készülve arra, hogy a jelenleg ragyogó Csillag néni, ha megtalálja a kulcsot, akkor aranyló Nap néniként fogja élni életét a faluban. Ezt se tudjuk, de addig még várnunk kell egy kicsit. Sok apró titkot fogunk megtudni és sok apró csodának lehetünk tanúi.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr25195033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leon 2007.10.20. 11:43:52

:)) szép a mese, nagyon érdekes

Cook 2007.10.20. 17:22:49

Próbálkozom! :-)
süti beállítások módosítása