gondolatok

Gondolatok, vélemények, érzések küldése a nagy ismeretlen éterbe.

Utolsó kommentek

  • Cook: Valahol a neten találtam és egyszerűen nagyon megtetszettek. (2008.09.17. 10:00) Idézet IV.
  • Cook: Hogy ne legyek mindig türelmetlen. (2008.09.17. 09:57) Idézet II.
  • leon: és ez mit mond Neked? (2008.09.16. 10:19) Idézet II.
  • leon: gyönyörűek ezek az idézetek, az utolsó kettő, hmmm igazán szépséges, szerelmes. Mi késztet arra, h... (2008.09.16. 10:03) Idézet IV.
  • leontopodium: ilyen és ehhez hasonló gondolatoktól? De ebben most arról van szó, hogy a boldogságtól lehet a leg... (2008.06.20. 21:04) Sírás
  • Utolsó 20

Külső feed

Houston we have a problem

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rovatok

Csillag néni

2007.08.28. 06:19 | Cook | Szólj hozzá!

Ez a történet a kedves öreg Csilla néniről szól. Mindenki ismeri és szereti a faluban. Messze híres az ügyes frappáns játékairól. Bölcs és tapasztalt. Hozzá jár a falu apraja nagyja tanácsokért. Mindenkit megért és mindenkin tud segíteni. Nagyon jól meglátja az emberekben azt, amit mások képtelenek észre venni. Verseket és meséket ír, ez az egyik kedvenc foglalatossága. Ebben tudja aztán igazán kifejezni magát. A másik a festészet. Senki nem érti a faluban, hogy honnan veszi azt sok derűt és boldogságot, amit a falu lakosai felé sugároz.
Elmondom honnan, egy nagy Varázslótól. Ezzel a Varázslóval még senki nem találkozott, vagy ha igen azt nem vette észre. Nehéz felismerni, mert Ő nagyon titkolózik felőle. Amikor néha-néha ejt egy-két szót róla, akkor is összezavarja az embereket. Mert mindig másra illik a személyleírás. Néha az embereknek az az érzése, hogy talán nincs is vagy csak Ő találta ki az egészet. De a Varázsló igen is létezik! A félreértéseket személyével kapcsolatban pont Csilla néni okozza. Mert az Ő Varázslója nem egy hétköznapi varázsló, hozzá olyan nem is illene. Ez egy nagyon különös Varázsló. Olyan különös, szeszélyes és kiismerhetetlen, hogy még Őt is becsapja. Azzal csapja be, hogy mindig más alakot öltve jelenik meg Neki. Így a faluban kisebb varázsló kavalkád van, mert megjelentek az önjelölt Varázslók. Persze ez egy ideig tetszet Neki is, mert ugye tudjuk, hogy mennyire szereti a játékokat. Ha a Varázsló nem lenne, akkor lehet, hogy Ő se élne már. Viszont a Varázsló személyét csak Csilla néni tudja felfedni. De ez valamiért nem megy. Egyenlőre jobb a játékot bizonytalanságot fent tartani. Ez azért van, mert felfedni a titkot csak úgy lehet, ha Csilla néni az egész falu felé megnyitja titkait. De Ő ezt egyelőre valamiért nem teszi. Annak ellenére, hogy Ő is tudja, hogy milyen csodálatos és fantasztikus asszony, fél hogy esetleg a falu rosszul fogadja a titkait.
Bármennyire is szereti és szórakoztatja a játék úgy tűnik, hogy kezd Ő is belefáradni és néha talán el is bizonytalanodik. De ne féljetek el fog jönni az a pillanat, amikor engedi nekünk felismerni a Varázslót. Akkor lesz csak igazán nagy csoda a faluban. Legyetek rá felkészülve!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr33150839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása