gondolatok

Gondolatok, vélemények, érzések küldése a nagy ismeretlen éterbe.

Utolsó kommentek

  • Cook: Valahol a neten találtam és egyszerűen nagyon megtetszettek. (2008.09.17. 10:00) Idézet IV.
  • Cook: Hogy ne legyek mindig türelmetlen. (2008.09.17. 09:57) Idézet II.
  • leon: és ez mit mond Neked? (2008.09.16. 10:19) Idézet II.
  • leon: gyönyörűek ezek az idézetek, az utolsó kettő, hmmm igazán szépséges, szerelmes. Mi késztet arra, h... (2008.09.16. 10:03) Idézet IV.
  • leontopodium: ilyen és ehhez hasonló gondolatoktól? De ebben most arról van szó, hogy a boldogságtól lehet a leg... (2008.06.20. 21:04) Sírás
  • Utolsó 20

Külső feed

Houston we have a problem

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Rovatok

Idézet IV.

2008.08.20. 23:38 | Cook | 2 komment

Megláttam magam a szemedben,
s tudtam, szép vagyok és egyetlen.
És ilyen tükröm nem lesz több egy sem,
sokáig elidőztem a szemedben.

Károlyi Amy

Idézet III.

2008.08.20. 23:33 | Cook | Szólj hozzá!

Ritmuszavar

Ha lehetne, keresnék benned egy békés zugot,
valami csöndes, félhomályba fúlt helyen,
esetleg mindjárt ott fent, a bal bordaív alatt,
hogy a szívedhez is elég közel legyen.

Aztán csak ülnék odabent némán, moccanatlan,
hallgatnám, ahogy tompán zúgnak a vérkörök.
S ha végre összeérne bennünk a régi ritmus,
tán meg is halnék két lélegzeted között.

Sárhelyi Erika

Idézet II.

2008.08.20. 23:14 | Cook | 2 komment

Arról, hogy a dolokat meg kell várni

Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sieteni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szelleni sorsodhoz tartoznak, állandóab útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és egész életeddel.
Márai Sándor

Idézet I.

2008.08.20. 23:11 | Cook | Szólj hozzá!

Oriah Hegyi Álmodó öreg indián verse

Nem érdekel, hogy miből élsz.
Azt akarom tudni, hogy mire vágysz,
és hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával,
Nem érdekel, hogy hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e,
hogy hülyének néznek a szerelmed miatt,
az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal.
Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját,
Hogy sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás az életben,
és hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már.
Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal,
az enyémmel vagy a tieddel,
hogy vadul tudsz-e táncolni, és hagyni, hogy az eksztázis
megtöltsön az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra intenél,
vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy emlékezzünk
az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz igaz-e.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek,
hogy igaz legyél önmagadhoz, hogy el tudod-e viselni
az árulás vádját azért, hogy ne áruld el saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is,
ha az nem mindennap szép, és hogy isten jelenlétéből
ered-e az életed.
Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal,
az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján
és azt kiáltani az ezüst holdnak, hogy IGEN !!

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy hogy mennyit keresel.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni
egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után,
fáradtan és csontjaidig összetörten és ellátni a gyerekeket?
Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogy jutottál ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában
anélkül, hogy visszariadnál.
Nem érdekel, hogy hol, mit és kivel tanultál.
Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről,
amikor minden egyéb már összeomlott.
Azt akarom tudni,hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal,
és hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban.

Sírás

2008.05.19. 23:43 | Cook | 3 komment

Miért sírsz Apa? Szomorú vagy?
Dehogy kicsim! Boldog vagyok!
És akkor is sírnak az emberek, amikor boldogok?
Akkor sírnak csak igazán. Ez a boldogság legmagasabb foka.
És te mitől vagy boldog?
Attól, hogy rád nézek kisfiam!

Elindultam

2007.11.10. 18:37 | Cook | 3 komment

Elindultam, bár lehet, hogy ez finom kifejezés. Rohantam. Fura érzés volt ez a rohanás. Meg is botlottam. Be is vertem a térdem. Nem komoly a seb, már gyógyulgat. Csak nehogy elfertőződjön. Nem szívből futottam az volt a baj.

Még állok az út közepén

2007.11.04. 22:13 | Cook | Szólj hozzá!

Állok az út közepén. Visszanézek rád. Te ott állsz a domb tetején és várod, hogy tovább induljak. Kedvesen nógatsz a tekinteteddel, hogy "Menj! Indulj már! Hosszú még az Út". Egyelőre képtelen vagyok elindulni. Tudom, hogy mennem kell, de Te ott állsz, és én nem tudlak elengedni. Némán nézlek, és nem mondok semmit. Nem kiáltok oda, hogy gyere velem tovább. Nem rohanok vissza hozzád. Csak állok, és tanácstalanul nézlek. Félek, hogyha elindulok, és esetleg visszanézek, Te már nem leszel ott. Félek, hogy hiányozni fogsz. És miközben erre gondolok már közben is nagyon hiányzol! Annyira jó volt együtt menni. Vajon miért csinálja ezt az élet? Ezt a jelenetet nem most élem át először. Lassan rutinszerűen gyökerezik földbe ilyenkor a lábam. Talán könnyebbnek gondolom, ha nem én fordulok meg és indulok el, hanem Te. Szívesen végig nézném, ahogy eltűnsz a domb mögött, mint tiszta nyári estéken, ahogy a nap csodás vörös fényekkel szépen lassan eltűnik. Ami után csak a sötétség marad. Állnék tovább a sötétben. Elégedetten élvezném az elhagyatott, csalódott, magányos érzéseket. Hűen egy igazi mártírhoz. Azt hiszem talán most először érdemes lesz megpróbálni visszahúzni gyökereimet, megfordulni és elindulni. Nem a mártírok a legboldogabbak. Berakom a hátizsákomba az utunk emlékeit, hogy bármikor elővehessem. Majd, ha megint megállok jó lesz elővenni őket. Könnyeket fognak megint csalni a szemembe és melegséggel fogják elárasztani a testemet. Elindulok és megpróbálom kitárni szívemet. Ha sikerrel járok a domb mögül is látni fogod ragyogásom!

Vuk felnő

2007.10.15. 00:38 | Cook | 2 komment

Vuk pajkosan játszott az erdő egyik napsütötte tisztásán. Igazi vérbeli rókaként fejlesztgette a képességeit. Már nem volt szüksége a felnőtt rókák segítségére a vadászatokhoz. Bármilyen kis vadat el tudott egyedül ejteni. Egy-egy vadászat teljesen kimerítette még, de nagyon élvezte. Már egy ideje egyedül járta az erdőt. Persze azért a többi rókával is eljárt falkában vadászni, ha nagy vadat akartak elejteni.
Egyik ilyen alkalommal felfigyelt egy érett róka lányra. Nagyon nem foglalkoztatta a dolog, mert már ekkora több róka lánnyal is összekeveredett rövidebb hosszabb időre, de a vadászat jobban lekötötte a figyelmét, mint a csinos róka lányok. Seona viszont nagyon különös róka lány volt. Nem lehetett csak úgy elmenni mellett. Vuknak nagyon imponált, hogy Seona kifinomult vadász képességekkel rendelkezett és kitűnt a többi róka közül. Vuk figyelte és rengeteget tanult tőle. Nem tűnt fel neki, de egyre több időt töltött Seonával. A vele töltött pillanatokban úgy érezte mintha megállt volna az idő. Élvezte ahogy a tudás áramlik a róka kobakjába. Seona együtt élt Mousoval. Mouso is nagyon tapasztalt róka volt. Vuk vele nem töltött annyi időt és vadászni se jártak együtt, de tőle is sokat tanult és felnézett rá.
Mouso a tél beállta előtt nagy vadászatra készült a többi rókával. Ilyenkor van, hogy napokig nem térnek vissza a rókalukakba a felnőtt rókák. Vuk még több időt töltött Seonával és érezte, hogy a nagy vadászat alatt történni fog valami. Ekkorra már gyakori volt, hogy Seona és Vuk az erdő valamelyik tisztásán hancúroztak, ugráltak, finoman harapdálták egymást, hogy fejlesszék a vadászösztöneiket. Egy ilyen hancúrozás közben Seona túl erősen harapta meg Vukot, aki kétségbeesetten nézett vissza Seonára. És ekkor meglátta Seona két gyönyörű csillogó zöld szemét, ahogy vakítóan világított a fényes vörös bundája alól. Vuk egyből szerelmes lett Seonába. És Seona is szerelmes lett Vukba. A következő hetek Vuk életének legszebb pillanatai voltak. Seona egy olyan világot nyitott meg Vuknak, amilyennel előtte sose találkozott. Vuk imádta és csodálta Seonát.
A nap végén viszont Seona mindig haza ment Mousohoz. Eleinte ez nem jelentett gondot, mert mindketten az együtt töltött időt akarták a legjobban kihasználni, és nem foglalkoztak a többivel. Ahogy teltek múltak a hetek a kisördög kezdett mindkettőjükbe belebújni. Lassan elkezdtek eltávolodni egymástól. Vuk a felnőtt rókákkal egyre többször ment hosszú vadászatokra és Seona is egyre gyakrabban maradt inkább Mousoval együtt. Míg az egyik találkozásukkor Vuk kihúzta Seonából, hogy nem akar vele többet együtt hancúrozni. Bár Vuk is érezte, hogy ez lesz. Elfogadta és egyet is értett a döntéssel, de valamiért mégis nagyon fájt neki. Nagyon bánatos volt. Elveszetten járta az erdőt és szerette volna visszahozni azokat a gyönyörű pillanatokat, amit együtt töltött Seonával. Egyszer kétszer tett néhány bátortalan próbálkozást, hogy újra Seona közelébe kerülhessen, de Seona hidegen utasította el. Teltek múltak a napok és Vuk lassan kezdte feldolgozni Seona elvesztését. A vadászatba ölte minden figyelmét.
Egy nap, ahogy így járta az erdőt fura vékony hangra lett figyelmes. Füleit hegyezte és nesztelenül kúszni kezdett a hang felé. Ahogy közelebb került észre vette, hogy egy újszülött kisróka még csukott szemmel hívogatja anyját, hogy friss meleg tejhez jusson. Vuk éppen ki akart bújni a magas fű nyújtotta rejtek helyéről, hogy közelebb kerüljön a kis rókához, amikor hirtelen megjelent a róka anyja. Seona volt az. Vuknak megfagytak az erei és moccanni sem tudott. Hosszú perceken keresztül nézte, ahogy Seona angyali gondoskodással szoptatja kis rókáját és nyelvével tisztogatja a csöppség bundáját. Vuk ekkor lett felnőtt róka.

Csillag néni választott

2007.10.13. 10:26 | Cook | 2 komment

Az utazásból nem lett semmi. Csillag néni itt maradt. De ne legyünk szomorúak! Csillag néni választott Varázslót! Bár eddig nem mondtam, de Csillag nénivel eddig is élt egy Varázsló. De mivel Csillag néni olyan titokzatos volt ezért sose lehettünk biztosak, hogy Rá vagy egy másik Varázslóra gondol, amikor a falubeliek faggatták. És rengeteg önjelölt van a faluban. Szóval Csillag néni ezt a Varázslót választotta. Mielőtt belemegyünk a választás részleteibe említést kell tennünk a többi Varázslóról is, mert bár szerencsésnek a kiválasztott mondhatja magát, azért a többiek is megérdemelnek egy-két szót. Az összes Varázslóról természetesen nem tudhat a falu, de azért felreppentek hírek.
Az egyik Varázsló például továbbra is keresi Csillag néni kegyeit, valószínűleg nem sokat figyel a faluban keringő pletykákra. Egy másik pontosan ismeri Csillag néni döntését, mondhatni Ő számit a legjobb Csillag néni ismerőnek. Ő továbbra is rajong érte. Az a megfigyelő, kényeztető szerep, amiben van teljesen kielégíti. Legalábbis egyenlőre. Van olyan Varázsló, aki egy időre nagyon magába fordult. Napokig nem látták kijönni a házából, majd végül bánatában elhagyta a falut és azóta se hallottak felőle. Vannak Varázslók, akik eddig sem mutattak egyértelmű akarást és tettre készséget Ők továbbra is fel tűnnek néha-néha Csillag néni közelében, de ugye eddig se sok vizet zavartak.
Lássuk hát, hogy mit sikerült a falunak megtudnia a döntéssel kapcsolatban. Kiderült, hogy Csillag néni rájött, hogy a titkos Varázslókkal kár foglalkozni. Mivel Ő a titkos Varázslókat ismerhette meg, ha döntött volna egyikük mellett, akkor az onnantól kezdve már nem lett volna titkos. Úgy viszont már lehet, hogy teljesen mások lennének nemtitkosként, és ezzel a falubéliek is egyetértenek, hogy ez valós kockázat, amit nem szabad vállalni. Felmerül persze a kérdés a szerencsés Varázslóval kapcsolatban, hogy Ő nem volt titkos, tehát jól ismeri Csillag néni, akkor miért volt a titkolózás a többiekkel kapcsolatban. Lehet, hogy Csillag néni megint csak a bolondját járatta a faluval? Nem tudjuk.
Döntés ide vagy oda, a falu várta a döntés kiderülte után a csodát, hogy Csillag néni felszabadul, megnyílik és eloszlatja az Őt övező titkok garmadáját, de sajnos nem volt csoda. Tehát bár felreppent a fátyol a Varázsló személyével kapcsolatban, az is kiderült, hogy a csodához valami más kell. A faluban többen tudni vélik, hogy a csodához vezető ajtó kulcsa igenis Csillag néninél van. Valószínűleg Ő is keresi nagyon, ezért is van az a sok misztikum és titok körülötte.
Azt itt magunk között jegyzem meg, hogy a falu nagyon erőlteti a csodát, de vajon fel vannak-e készülve arra, hogy a jelenleg ragyogó Csillag néni, ha megtalálja a kulcsot, akkor aranyló Nap néniként fogja élni életét a faluban. Ezt se tudjuk, de addig még várnunk kell egy kicsit. Sok apró titkot fogunk megtudni és sok apró csodának lehetünk tanúi.

Őrület

2007.10.12. 21:45 | Cook | Szólj hozzá!

Későn kelünk. Már fel kellett volna kelnünk. V nyugtalan. Valami baj van. Nyugtatom. Mi baj lenne? Hol van K? Nem értek még haza az éjszakai munkából. Pedig már haza kellett volna érniük. N haza érkezik. Nagyon zaklatott. Közli, hogy K meghalt. Őrület.

Mikor a szem beszél

2007.10.12. 21:42 | Cook | Szólj hozzá!

Azt mondja, hogy huncut vagyok
Azt mondja, hogy szépen csillogok ugye
Azt mondja, hogy gyere közelebb
Azt mondja, hogy nagy terhet cipel az én lelkem
Azt mondja, hogy SEGÍTS kérlek SEGÍTS, mert nem bírok vele
Azt mondja szeretlek!
Azt mondja jó beléd hatolni
Azt mondja kérlek ne néz rám többé
 
Jó beszélgetni a szemekkel!

Jó érzés

2007.09.16. 22:41 | Cook | Szólj hozzá!

Jó érzés a nyári melegben egy nagy réten belefeküdni a friss hideg zöld fűbe és nézni a kék eget, ahogy mennek rajta a bárányfelhők
Jó érzés lebukni a víz alá és élvezni a mélység hangját, és forogni, siklani mint egy delfin
Jó érzés tiszta erőből futni, leizzadni és kimerülni
Jó érzés kényeztetni, simogatni, cirógatni, összebújni órákon át
Jó érzés forrón szeretkezni, puha csókokat kapni és adni
Jó érzés hosszan állni a forró zuhany alatt
Jó érzés szeretve lenni és imádni
Jó érzés másokat meghallgatni, megérteni és tanácsokkal, ötletekkel segíteni
Jó érzés felszabadultan nevetni
Jó érzés sikereket elérni
Jó érzés kiírni magunkból a gondolatokat
Jó érzés kisírni a fájdalmakat
Jó érzés mély levegőt venni
Jó érzés ellazulni
Jó érzés örömet okozni
Jó érzés hosszan beszélgetni
Jó érzés sétálni a természetben
Jó érzés a tavaszi reggeleken a madarak csivitelését hallgatni
Jó érzés haza érkezni
Jó érzés zenét hallgatni
Jó érzés nézni a csillagokat
Jó érezni

Aranycsillag

2007.09.12. 00:16 | Cook | Szólj hozzá!

Még mindig kavarognak a fejemben a gondolatok. Fáj, nagyon fáj!!! Kitéptél a szívemből egy darabot. Remélem megérte. De talán elindulunk mindketten egy jobb szebb irányba. Amit kaptam sose feledem. Ennyit, így még nem kaptam soha senkitől. Végtelenül hálás vagyok! És persze össze vagyok zavarodva. Mint tanítvány megbuktam! Nem tudtam elővarázsolni a királynőt belőled. Megérdemlem a büntetést. Mai napig tudom, látom és érzem, hogy királynő vagy! Ha repülni nem is sikerült együtt azért nagyon jól össze tudtunk olvadni. Ha a csókodra gondolok, felforrósodik és elgyengül a testem. Ezek hiányoznak a legjobban. Jó volt érezni, hogy ha kicsit is, de én is tudok valamit adni. Talán ezért is fáj ennyire. Rossz érzés vesztesnek lenni. Nekem csak annyi dolgom lett volna, hogy tükröt tartsak eléd és erre nem voltam képes. Te eközben milyen játszi könnyedséggel tartottál nekem tükröt. Köszönöm! Biztos mindennek oka van. De ez nem sokat könnyebbít a fájdalmamon. Nem akarlak elveszíteni, de szeretlek annyira, hogy tudjam mikor kell elengedni. Bár fáj, de nem terhellek tovább. Járd az utad, amit járnod kell. Én is ezt fogom tenni. És nagyon remélem, hogy a pihenő helyeken, az útelágazásoknál összetalálkozunk. Ha repülni nem is de vissza és előre tekinteni szerintem jól tudunk együtt.

Miért fáj????

2007.09.10. 23:51 | Cook | Szólj hozzá!

Miért fáj? Miért fáj?
Miért reszket a szívem, hogy szétporlad hitem?
Minden álmunk megkövül, s a semmibe merül a lét!

Miért fél, szorít itt benn a szív?
A lelkem miért remeg, hogy minden, minden tönkremegy?
És vár egy jégvilág, hol csak szél penget gitárt!

Megvan a Varázsló?

2007.09.09. 17:05 | Cook | Szólj hozzá!

Felröppent a hír minap a faluban, hogy komoly esély van arra, hogy hamarosan kiderüljön a Varázsló személye. Történt ugyanis, hogy az egyik szemfüles lakója a falunak elcsípett egy üzenetet, amelyet Csillag néninek írtak. Ebben az üzenetben a Varázsló egy vidéki túrára hívja Csillag nénit. Állítólag rendkívül különleges izgalmakat ígér a Varázsló, melyre nehéz elképzelni, hogy nemet mondjon Csillag néni. Többen látni vélték, amit Csillag néni útitáskákat pakolt tele ruhákkal. Azt persze mindenki tudja, hogy Csillag néni, hűen önmagához, a legnagyobb titokban fogja tartani a dolgot. De a falu lakóit se kell félteni. Már több titkos terv is készült, hogy miként fogják követni és meglesni a túra minden pillanatát. Néhányan már készülődnek is arra, hogy megünnepeljék a Varázsló kilétének leleplezését. Azért az örömök és az izgalmak mellett megjelentek a negatív hangok is. Páran azt mondják, hogy Csillag néni egyszerűen nem fog elmenni. Ezt két indokkal támasztják alá. Egyrészt szerintük nem a Varázsló írta az üzenetet, ha egyáltalán van üzenet. Másrészt Csillag néninek annyi bokros teendője van a faluban, hogy egyszerűen nem teheti meg a faluval, hogy elmegy még ha rövid időre is. Az utazás időpontja mindenesetre közeledik. Lehet, hogy hamarosan tanúi leszünk a csodának!

Csillag néni bulija

2007.08.30. 19:06 | Cook | Szólj hozzá!

Csillag néni egyik hétvégén szervezett egy nagy bulit a hegyekbe. Természetesen ez nem volt egy hétköznapi buli, olyan abszolút nem illik hozzá. Említettem már, hogy Csillag néni életében nagy szerepe van a Varázslónak. A Varázslót körülvevő titkok és rejtélyek nagyon foglalkoztatják a falu lakóit. Ennek a bulinak a pikantériáját az adta, hogy két önjelölt Varázsló is megjelent a színen. Mivel a Varázsló személyét homály fedi ezért az önjelöltek se fedhették fel magukat. Ők szemük sarkából figyelték az eseményeket és magukban diadalmasan megállapították, hogy "Én vagyok a Varázsló és ezt senki se tudja!". Egyszer-kétszer észrevétlenül elsütöttek egy-egy próbavarázslást, hogy mit szól hozzá Csillag néni. Néha-néha pedig elbizonytalanodtak persze, mert Csillag néni se fedhette fel Őket. Pláne úgy, hogy maga se tudta melyik a Varázsló, ha egyáltalán köztük volt. Az egész helyzet, mármint hogy két Varázsló volt, olyan különös lüktető, hullámzó hangulatú atmoszférát adott az eseménynek. Úgy tűnt mintha mindenki egy színházi darab részesévé vált volna, de senki nem kapta meg a szerepét előre. Mindenki váltogatta a szerepeit és így egy felkorbácsolt tengerre hasonlított a buli. Ahol sose lehetett tudni, hogy egy hangulat hullámhegyet vagy egy hullámvölgyet kap el a résztvevő. Bánhatjátok, hogy nem voltatok ott!